Scroll to top

1 юли 2021 г. е важна дата за либерализацията на българския електроенергиен пазар. От тази дата спират да важат „буферните“ типови договори, които се активираха, считано от 1 октомври 2020 г. (Промените от 1 октомври 2020 г. можете да си припомните тук.

Така ако имате фирма с обекти, присъединени на ниско напрежение, и досега не сте предприели никакви стъпки за избор на доставчик, от 1 юли 2021 г. преминавате служебно на Доставчик от последна инстанция (ДПИ). Причината за това е, че по закон вече всички небитови клиенти следва да закупуват електрическа енергия само от свободен пазар, по свободно договорени цени. За всички бизнес обекти на територията на Електроразпределение Юг ролята на ДПИ се изпълнява от EVN Електроснабдяване – с цените и условията на ДПИ можете да се запознаете тук.

Затова ви съветваме възможно най-скоро да изберете и сключите договор с търговец на свободен пазар.

Вижте продуктите на EVN тук. Като компания с дългогодишен опит ще се радваме да се обърнете към нас – готови сме да Ви предложим индивидуален договор с подходяща за Вас тарифа. Ще Ви обслужим с професионализъм и отдаденост.

Смяна на доставчик може да заявите по всяко време, но ако искате промяната да влезе в сила от даден месец, е необходимо да се заяви до 10-то число на предходния месец.

Имате още въпроси?

Допълнителна информация може да получите в секция Често задавани въпроси.

Винаги можете да се свържете с нас на телефон 0700 1 7777 или да ни пишете имейл на [email protected].

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден