Scroll to top
27.09.2019 г.

EVN България награди с дигитална учебна дъска учениците от ОУ „Любен Каравелов“ гр. Бургас

 

Училището е победител в конкурса на EVN България за макет на „Екоград“ от учебната 2018/19 г.

На 27 септември 2019 г. EVN България награди учениците от ОУ „Любен Каравелов“ Бургас с дигитална учебна дъска. Наградата, спечелена от учениците от IV “Б“ клас през учебната 2018/19 г. като победители в конкурса на EVN България, е за изработване на макет, посветен на тема „Екологичен град“. Макетът представя идеите на учениците за екологичен град, в който потреблението на енергия е енергийно ефективно, разумно и екологично.
 
Конкурсът е част от дългосрочната инициатива на дружеството „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология.“ С първото място учениците получиха и голямата награда осигурена от EVN България.
 
На церемонията по символичното връчване на наградата присъстваха г-жа Пепа Марчева, директор на училището, инж. Виолета Илиева, началник РУО Бургас, г-жа Жанет Стойчева, изп. член на съвета на директорите на EVN Електроснабдяване.
 
Мултимедийната дъска с интерактивен touch дисплей и специализиран образователен софтуер има интегриран компютър, който позволява електронни уроци или web базирани интерактивни приложения, за нуждите на учебния процес. Дъската може да бъде свързана към наличните в класната стая електронни устройства /лаптопи, таблети или смартфони/, с които да работи в една обща система.
 
Web базираната образователна платформа позволява на учителите да разширят своя учебен инструментариум с използването на разнообразни илюстрации, анимации и презентационни възможности. Учителите могат да създават свои собствени презентации или да превърнат електронните учебници в интерактивни само с няколко щраквания на мишката.
 
ОУ „Любен Каравелов“ е второто училище в Бургас, кoето печели голямата награда на EVN. През 2017 г. такава награда спечелиха и учениците от ОУ „Братя Миладинови“.  
 
Инициативата на EVN България, за обучение на ученици в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата, се реализира за 11-а поредна година.
Компанията стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г. като в края на учебната 2018/19 г. общо над 32 100 ученици са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси. Уроците се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Часа на класа. Инициативата има за цел изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно и безопасно използване на енергията и опазване на околната среда.
 
Информация за програмата:

https://www.facebook.com/EvyEncho
 
https://www.evn.bg/Home/Responsibility/EveAndEncho.aspx
                                                                                                                      

      


.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден