Scroll to top
12.01.2024 г.

Представители на ръководството на EVN България проведоха информационни срещи с областните управители в Югоизточна България

 

Акцент в дейността на компанията през 2024 г. ще бъдат развитието на електроразпределителната мрежа и дигитализацията на клиентски услуги и работни процеси

В началото на януари 2024 г. представители на ръководството на EVN България проведоха информационни срещи с областните управители в Югоизточна България, обслужвана от разпределителната компания Електроразпределение Юг, част от групата на EVN България. В срещите участваха Калина Трифонова, заместник-председател на Съвета на директорите на EVN България и инж. Здравко Братоев, заместник-председател на Съвета на директорите на Електроразпределение Юг.

Сред дискутираните теми бяха готовността на Електроразпределение Юг за реакция в случаи на аварии при тежки зимни условия, осигурената високопроходима техника и материали по места. Само за последната година в регионалните звена са доставени над 130 бр. нови аварийни автомобили и специализирана техника.

Дружеството разполага с над 70 дежурни екипа, нов модерен диспечерски център за управление на мрежата, 3 регионални центъра за специализирана техника, 4 центъра за кабелни лаборатории. В дружеството функционира и Кризисен щаб, който при зимни ситуации ръководи възстановителните дейности по региони.

Специално внимание беше поставено и върху сътрудничеството с местната власт при тежки зимни ситуации с цел координиране на усилията за възстановяване на захранването, особено в планинските райони.

Основните насоки на инвестициите през 2024 г. са насочени към по-нататъшно развитие на разпределителната мрежа с цел повишаване сигурността на захранване. Общо от началото на дейността на EVN в България от 2005 г. са инвестирани над 2 милиарда лв. за над 23 000 км нова електроразпределителна мрежа, нови трафопостове и развитие на клиентското обслужване. Монтирани са 1,2 млн. електромери с дистанционно отчитане. В резултат на инвестициите загубите по мрежата са сведени от 19,5% до под 7%. В допълнение компанията реализира и важни екологични проекти, по които е обезопасила за птици 9000 стълба от мрежата.

Акцент беше поставен и върху дигитализирането на клиентските услуги. В клиентския портал на Електроразпределение Юг - „Онлайн услуги“ на www.elyug.bg клиентите могат да извършват онлайн дейностите по ново присъединяване към мрежата. За по-бързо обслужване на бизнеса компанията откри 3 нови офиса  - в Пловдив, Бургас и Несебър . 

От октомври 2023 г. в Пловдив EVN откри и Център за устойчиви услуги, който извършва обслужване в областта на енергийната ефективности др.

Целта на традиционните срещи между EVN и областните управители е да се поддържа редовният диалог между дружеството и местната държавна власт.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден