Scroll to top
06.06.2019 г.

Победители в ученическия конкурс на EVN България посетиха централата на компанията в Пловдив

 

На 3 и 5 юни 2019 г. четвъртокласници от ОУ „Митьо Станев“ гр. Стара Загора и ОУ „Гео Милев“ с. Белозем, общ. Раковски, посетиха EVN България в Пловдив. Посещенията бяха част от наградите за децата по повод класирането им в конкурс, организиран от EVN България в училищата.

Учениците са класирани на 2-ро и 3-то място в конкурса на EVN България от учебната 2018/19 година за изработване на макет, посветен на тема „Екологичен град“. Макетът представи идеите на учениците за екологичен град, в който потреблението на енергия е енергийно ефективно, разумно и екологично. Децата получиха медали, както и персонални награди.

Децата посетиха диспечерския център за управление на разпределителната мрежа, където научиха интересни данни за технологиите и иновациите, внедрени от компанията. След това посетиха изложбата „Музейко“, където се запознаха с интересни научни открития. Последната част от програмата беше посещение на природонаучния музей в Пловдив.

Конкурсът е част от дългосрочната инициатива на дружеството в училищата - „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология.“ Първото място беше спечелено от децата в ОУ „Любен Каравелов“ гр. Бургас, като техните индивидуални награди бяха връчени в края на май.

Инициативата на EVN България за обучение на ученици в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата се реализира за 10-та поредна година. За цяла Югоизточна България програмата на EVN за 2018/19 учебна година включи обучения за 12 000 ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 57 училища.

Компанията стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г., като в края на учебната 2018/19 г. общо над 32 100 ученици са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси. Уроците се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Часа на класа. Инициативата има за цел изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно и безопасно използване на енергията и опазване на околната среда.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден