Scroll to top
09.04.2024 г.

Открит урок от EVN България за второкласници

 

На 8 април 2024 г. представители на EVN България проведоха открит урок за децата в ОУ „Стоян Михайловски“ Пловдив. Учениците от 2-ри клас, с класен ръководител Диана Деспова, се запознаха по интересен и увлекателен за тях начин с интересни факти от дейността на компанията. Това е поредният урок, който се провежда в рамките на инициативата на EVN България за обучение в училищата „Часът на Иви и Енчо​“.

Децата проявиха голям интерес към информацията относно пътя на тока, как електроенергията се произвежда и как стига до нашите домове, безопасно използване на електроенергията и др. Важен аспект бяха и основни мерки за енергийна ефективност у дома. Обратната връзка от учениците и техните преподаватели e, че урокът е много интересен и полезен за тях.

Инициативата за открития урок е на училището, като той бе представен от инж. Илияна Брайкова, проектант в КЕЦ Пловдив Юг. Тя бе поканена от училището в ролята си на родител на едно от децата, за да представи своята професия. Така наши сътрудници, представяйки работата си в EVN България пред учениците, стават посланици на идеята на дружеството за възпитаване на поколение с отношение към разумното потребление на енергия. Това е сред водещите послания в образователната инициатива на „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за разумно и безопасно използване на енергията“.

Инициативата на EVN България за обучение в училищата „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за разумно и безопасно използване на енергията“ стартира през 2009 г. До 2024 г. общо над 45 800 ученици са преминали обучението за разумно и безопасно използване на енергията. През учебната 2023/24 година партньори на EVN в занимателните часове са 48 училища от 29 населени места в Югоизточна България.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден