Scroll to top

В EVN България влагаме време и значителен ресурс в развитието на дуалното обучение у нас. От 2016 г. си партнираме с професионалните гимназии по електротехника в големите градове, които успешно съчетават две неща – общообразователни часове в училище и практика в реална работна среда. Учениците работят по реални проекти, като в ежедневието си използват съвременни технологии и прилагат най-иновативните методи на работа в сферата на енергетиката.

Една от най-търсените професии по последни данни на Агенцията по заетостта е именно тази на електротехника и се очаква тенденцията да продължи през следващите години. Професията е с традиции в България, а с развитието на новите технологии в световен мащаб, пред нея се отварят все повече хоризонти.

Програмата на EVN за дуално обучение е една от най-мащабните в страната с над 280 ученици. 50% от завършилите пълния курс на програмата са вече на постоянна работа при нас.

Благодарение на успоредното изучаване на теория и практика в последните две години в гимназията учениците в дуална форма на обучение с EVN успяват да получат нужната увереност в знанията и възможностите си. Освен конкурентно предимство пред връстниците, реалният работен процес в компанията увеличава възможностите им за кариерно развитие, като още в ранна възраст ги учи на екипна работа, организационни навици, дисциплина, правилно разпределяне на времето.

Още една от силните страни на дуалното обучение е паричното възнаграждение, което учениците получават за положения труд, което е средство от малки да разберат стойността на парите и да изградят самостоятелност.

Научете повече за дуалната форма на обучение с EVN и вижте всички наши партньори по програмата в България тук.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден