Scroll to top
19.12.2022 г.

EVN България с награда за Най-добра доброволческа програма

 

Компанията беше отличена в конкурс „Корпоративен дарител“ на Български дарителски форум

EVN България беше отличена с награда „Най-добра доброволческа програма“ в годишния конкурс „Корпоративен дарител“ на Български дарителски форум. Церемонията по награждаване се състоя на 15 декември 2022 г. в Президентството на Република България.
 
Наградата в категория „Най-добра доброволческа програма“ отличава усилията на компаниите, които създават разнообразни възможности за своите служители да допринасят за значима кауза чрез доброволен труд.
 
EVN България беше отличена за своята програма „EVN за България“. Тя насърчава инициативи в полза на обществото и природата в Югоизточна България. Програмата е посветена на всички нуждаещи се лица или социални групи, неправителствени организации, сдружения с общественополезна дейност, домове за деца и възрастни и др.
 
Призът и почетна грамота бяха връчени от ученици от СУ „Васил Левски“ гр. Карлово, които са били доброволци в наводнените карловски села, на Калина Трифонова, зам.-председател на Съвета на директорите на EVN България.
 
Наградата „Най-добра доброволческа програма“ обхваща „ЕVN за България“ за 2021 г., когато  360 сътрудници на EVN реализираха 42 доброволчески акции, в които вложиха над 3660 човекочаса доброволчески труд. Така бяха подпомогнати центрове за настаняване от семеен тип за деца, домове за възрастни хора, центрове за деца с увреждания, детски градини, училища, бежански център, читалища, театър, музеи и др.
 
Дейностите обхванаха облагородяване на обществени места (площадки, туристически пътеки), полагане на експертен труд за подмяна на вътрешни електроинсталации на читалища, храмове, специализирани заведения; акции, свързани с опазване на околната среда (засаждане на дървета, почистване) и др.

Програмата „EVN за България“ стартира през 2015 г. като част от корпоративната и социална отговорност на компанията, с акцент постигането на максимален обществен и екологичен ефект. EVN за България се осъществява в два формата, които се редуват през година.

Първият са доброволчески инициативи на сътрудници от EVN. Те предлагат сами каузи за подкрепа с доброволен труд, участват активно в планирането и реализирането на доброволческите инициативи. Всяка предложена акция се оценява предварително по обявени критерии като се предоставя ресурс и техническа подкрепа за нейната реализация. Вторият формат на програмата е финансиране на външни проекти в областите енергийна ефективност и образование.

Досега вътрешнокорпоративните издания на програмата отчитат общо 207
доброволчески акции, в които 1468 сътрудници са положили над 12530 часа
доброволен труд. Външните издания на EVN за България е подкрепила общо шест
външни проекта, избрани измежду повече от 90 кандидатури.

Информация за програмата „EVN за България“ е налична на:
https://evn.bg/Home/Responsibility/EvnForBulgaria.aspx.

Престижният конкурс „Корпоративен дарител“ на Български дарителски форум (БДФ) отличава компаниите, допринесли значително за позитивна обществена промяна чрез ефективни, устойчиви и прозрачни програми и инициативи. За обработката, проверката и оценката на кандидатурите БДФ използва методологията на европейския конкурс „Най-голям корпоративен дарител”, разработена в рамките на проект CEENERGI и прилагана от дарителски форуми в Централна и Източна Европа. Със своята номинация EVN България впечатли независимо жури от осем професионалисти в различни сфери.

Ученици от СУ „Васил Левски“ гр. Карлово, които са били доброволци в наводнените карловски села, връчват наградата на Калина Трифонова, зам.-председател на Съвета на директорите на EVN България.


 

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден