Scroll to top
17.09.2021 г.

EVN България откри две учебни стени „По стъпките на електрическия ток“ в училища в Сливен и Смолян

 

Компанията си сътрудничи с общо 10 училища в Югоизточна България за развитието на дуалното обучение в сферата на електротехниката

На 15 септември 2021 г. EVN България откри две образователни стени „По стъпките на електрическия ток“ в Професионална гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) "Мария Склодовска-Кюри" гр. Сливен и Професионална гимназия по техника и технологии "Христо Ботев" (ПГТТ) гр. Смолян.  Двете гимназии са партньор на дружеството по проект за дуално обучение, който EVN България стартира през 2016 г.
 
Чрез рисунки, схеми, формули и реални елементи образователната стена представя производството, преноса и разпределението на електрическата енергия, а цветната визия придава позитивно настроение и свеж облик на пространството. С двете нови образователни стени общият брой изградени такива са вече 6. Освен тях, такива има монтирани и в училища в Пловдив, Бургас, Ямбол, Кърджали. За по-приятна и спокойна училищна среда, дружеството инвестира и в реновирането и обзавеждането на EVN класни стаи. На такива вече се радват ученици от Пловдив, Бургас и Ямбол.
 
EVN България развива дуално обучение за шеста поредна година, като в момента си партнира с 10 гимназии в Югоизточна България, в които се обучават общо 275 ученика в различен етап на образование. От 1 октомври 2021 г. предстои група от общо 63 ученика от 11 клас да стартират своето обучение в реална работна среда в компанията като по този начин ще съчетават учене и работа. 
Повече за дуалното обучение в EVN ще намерите на следния линк.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден