Scroll to top
20.12.2023 г.

EVN Трейдинг с награда „Новатор в търговията с електрическа енергия“

 

Отличието беше връчено от Българския енергиен и минен форум

На 18 декември EVN Трейдинг, водещ търговец на свободния пазар на електроенергия, част от групата на EVN България, беше отличен като „Новатор в търговията с електрическа енергия“ на годишните награди на Българския енергиен и минен форум в София. Отличието беше връчено от изп. директор на Електроенергийния системен оператор Ангелин Цачев на Стоян Михов, прокурист на EVN Трейдинг, и на Калина Трифонова, зам.-председател на Съвета на директорите на EVN България. Наградата отличава EVN Трейдинг като първия търговец на електроенергия в България, стартирал роботизирана търговия на Българската независима енергийна борса (БНЕБ).

За целта компанията внедри технологичното приложение за свързаност API на водещия европейския оператор на платформи за търговия с електроенергия Nord Pool. Приложението дава възможност за автоматизиране на търговията в пазарен сегмент „В рамките на деня“ (Intraday). Регистрираните търговски участници имат възможността да интегрират ефективно своите платформи със съществуващите електронни системи за търговия. Целта е по-голямо удобство, по-кратко време за реакция, точни отчети и сигурност.


EVN Трейдинг развива дейност с клиенти на българския електроенергиен пазар от 2008 г., като търгува с електрическа енергия в още шест страни в Европа: Германия, Гърция, Северна Македония, Румъния, Сърбия и Унгария. Компанията е регистрирана на основните регионални електроенергийни борси: на българската (IBEX), на немската (EEX), на унгарската (HUPX), на гръцката (HENEX) и на румънската (ОPCOM). С натрупаната практика и компетенции EVN Трейдинг е сред водещите енергийни доставчици в България и управлява една от най-големите балансиращи групи в страната.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден