Scroll to top
26.11.2023 г.

Над 60 аварийни екипа на Електроразпределение Юг работят за възстановяване на електрозахранването в Югоизточна България

 

Засегнати са села основно в планинските райони

Към 15:30 ч. на 26.11.2023 г. ситуацията с електрозахранването в засегнатите от снеговалежите райони в Югоизточна България е следната: Частично или цялостно с нарушено електрозахранване са села основно в планинските и труднодостъпни части в Родопите и част от Стара планина – на територията на области Пловдив, Смолян, Сливен, Бургас. Причина за авариите са снеговалежът и силният вятър, множество паднали дървета и клони, в резултат на което са скъсани въздушни електропроводи средно и ниско напрежение.

В област Пловдив се работи по възстановяване на електрозахранването за засегнатите села в по високите части на Родопите и в района на Първомай. В област Смолян засегнати са села предимно в районите на Баните и Хвойна, а в област Сливен възстановителните дейности са концентрирани в района на Котел. В област Бургас усложнена остава обстановката за села от общини Руен, Карнобат.

Повече от 60 екипа на Електроразпредeление Юг продължават възстановителните дейности по засегнатите електропроводи, като на места се извършва и обход, включително с високопроходима техника и механизация. Всички групи са подготвени с необходимата техника и материали. 

Диспечерският център на компанията е в пряка връзка с Електроенергийния системен оператор (ЕСО) и Министерство нa енергетиката.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден