Scroll to top
26.09.2023 г.

EVN България и Силвър Стар заедно за по-зелено бъдеще

 

Компаниите откриха фотоволтаична инсталация, която ще захранва със зелена енергия представителството на Силвър Стар в Пловдив

EVN България и Силвър Стар, официален дистрибутор на Mercedes-Benz за България, обединиха усилия в посока по-зелено енергийно бъдеще. На 25 септември ръководствата на двете компании въведоха в експлоатация фотоволтаична инсталация, изградена от EVN България като част от проекта на компанията „Енергия от слънцето“.
 
Инсталацията се намира на територията на комплекса на Силвър Стар в Пловдив на Голямоконарско шосе до с. Радиново. Фотоволтаичната централа е с обща инсталирана мощност до 390 kWp и се състои от 722 соларни панела. Генерираната слънчева енергия ще се използва за собствено потребление, а остатъкът ще се отдава в мрежата.
 
Централата беше открита от Александър Сипек, председател на Съвета на директорите на EVN България, Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на Силвър Стар и д-р Йоахим Шмит, член на Управителния съвет на Силвър Стар.
 
„Радваме се, че днес откриваме тази фотоволтаична инсталация, изградена от EVN. Това е първата подобна инсталация, която EVN реализира за свой бизнес клиент в България. Какво по-хубаво от това да направиш първите си стъпки в дадена посока заедно с уважаван партньор като представителя на немския концерн Mercedes-Benz за България в лицето на Силвър Стар. Това е само първата от много такива инсталации, които планираме да изградим за нашите бизнес клиенти, които искат заедно с нас да са част от зеления преход в България“ сподели г-н Сипек.
 
„Преходът към въглеродно неутрални операции е част от дългосрочната стратегия на нашата компания. Изграждането на фотоволтаичния парк в комплекс в Пловдив е стъпка в посока използването на изцяло зелена енергия в обектите ни. То също допринася в мисията ни да развиваме мрежата от електрически автомобили на българския пазар, като на следващ етап предстои да инвестираме в допълнителни зарядни станции за леки и товарни автомобили в нашите локации, които да могат директно да се зареждат с произведената енергия от слънчевите панели“, сподели Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на Силвър Стар.
 
EVN България изгради ФЕЦ „Силвър Стар“ в рамките на месец и половина, като услугата включва проектиране, снабдяване и изграждане „до ключ“. Това е първата централа, изградена по този начин от EVN България за клиент в страната.

от дясно наляво: Александър Сипек, председател на Съвета на директорите на EVN България, Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на Силвър Стар, д-р Йоахим Шмит, член на УС на на Силвър Стар.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден