Scroll to top
02.06.2022 г.

EVN България награди учениците от СУ „Св. Княз Борис I” в с. Старцево (общ. Златоград) с „Класна стая на открито“

 

Наградата е от спечелен конкурс по програма на EVN България „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“

На 1 юни 2022 г. EVN България награди СУ „Св. Княз Борис I” в с. Старцево (общ. Златоград) с „Класна стая на открито“. Наградата е спечелена от учениците от IV А кл. на училището като победители в конкурса на EVN България от учебната 2020/21 година. В рамките на конкурса учениците изработиха макет на тема „Град на бъдещето“. Макетът представлява проект на къща, в която потреблението на енергия е енергийно ефективно, разумно и екологично.

Конкурсът е част от дългосрочната образователна инициатива на дружеството за уроци на деца – „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология.“ Класната стая на открито е изградена в двора на училището на площ от 32 кв. м. Иновативната постройка дава възможност децата да са по-близо до природната среда. Освен с местата за ученици, стаята разполага и с дървени кашпи за растения, на които ще могат да провеждат свои опити и наблюдения за растенията.

На церемонията по откриването присъстваха г-жа Жанет Стойчева, член на Съвета на директорите на EVN Електроснабдяване, г-н Борис Жайгаров, ръководител Клиентски център Златоград, г-жа Албена Мушкова, директор на училището, Румен Биндев, кмет на с. Старцево, както и експерти от община Златоград.

Инициативата на EVN България за обучение на ученици в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата е одобрена от МОН и се осъществява в партньорство с регионалните управления по образование (РУО). EVN България организира „енергийни уроци” в училища от всички 9 административни области, които се обслужват от компанията – Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик.

„Класна стая на открито“ от Иви и Енчо в СУ „Св. Княз Борис I” в с. Старцево (общ. Златоград)

Символично прерязване на лентата: (от ляво на дясно) Румен Биндев – кмет на с. Старцево, г-жа Албена Мушкова – директор на училището и г-жа Жанет Стойчева – член на Съвета на директорите на EVN ЕC

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден