Scroll to top
20.05.2022 г.

Посланици от европейски страни посетиха EVN

 

Гостите се запознаха с реaлизирания от EVN проект за изградена нова енергийна инфраструктура в кв. Столипиново в Пловдив

На 27 май 2022 г. група посланици на европейски страни посетиха EVN България в Пловдив. Групата от чуждестранни гости включваше Н. Пр. г-жа Мартина Фийни, посланик на Република Ирландия в България, Н. Пр. г-н Раймунд Фурер, посланик на Конфедерация Швейцария в България и г-жа Хайоне Серейхо, заместник-ръководител на Посолството на Кралство Испания в България.
 
Те бяха посрещнати от г-жа Калина Трифонова, заместник-ръководител на Съвета на директорите на EVN България, г-н Стойчо Вълчев, член на Съвета на директорите на Електроразпределение Юг (част от EVN) и г-жа Анна Димитрова, ръководител отдел “Eнергийна политика, околна среда и иновации“.
 
Чуждестранната делегация посети новия Диспечерски център на EVN, изграден през 2021 г. в Пловдив. Гостите се запознаха с дейността на компанията, важни проекти и осъществените инвестиции на EVN България в енергийната инфраструктура и клиентско обслужване в Югоизточна България, които достигнаха ниво от 2 милиарда лв. 
 
Основен акцент на посещението беше реализираният от EVN България проект за цялостно обновяване на електроразпределителната мрежа и съоръжения в кв. Столипиново в Пловдив. Той беше осъществен в периода 2006-2008 г. Дипломатите се запознаха с дейностите по проекта, eтапите на неговата реализация, различните аспекти относно технически дейности, информационни кампании към клиенти, информационни материали и обучения за живущите в района, сътрудничество с местни организации и др.
 
В рамките на проекта през 2006 – 2008 г. EVN България инвестира 6,4 милиона лева за модернизация на мрежата в Столипиново – за нови кабелни линии и изолирани въздушни линии, новооборудвани трафопостове, нови ел. табла, както и нови електромери с дистанционно отчитане на потреблението на електроенергия. В резултат Столипиново се сдоби с нова мрежа, а технологичните загуби намаляха до физическия минимум от 4.5%. Събираемостта в квартала беше повишена значително – от 2% преди проекта до 99% след неговата реализация.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден