Scroll to top
15.12.2021 г.

Възстановено е електрозахранването за над 100 села в области Смолян и Кърджали

 

Общо 150 екипа на Електроразпределение Юг продължават да работят за пълното отстраняване на щетите по мрежата в Родопите

Ситуацията с електрозахранването в засегнатите от снеговалежа села в Родопите постепенно се нормализира. В късните часове на 14 декември електрозахранването за над 100 села в области Смолян и Кърджали беше възстановено. Към момента продължават дейности по възстановяване на и на въздушни електропроводи, скъсани от снега и от множество паднали дървета. Към 10:30 ч. на 15 декември общо 40 села в област Смолян и 20 в област Кърджали остават цялостно или частично с нарушено снабдяване с електроенергия.  

Електроразпределение Юг достави и 6 бр. мобилни генератора за възстановяване на електрозахранването за села, където са установени общо 14 счупени стълбове (железорешетъчни и железобетонни) от електроразпределителната мрежа. Това са селата Рибница, с. Фатово (обл. Смолян) , с. Бърза река, с Патица, (обл. Кърждали), както и 2 генератора в с. Новаково (общ. Асеновград). В село Бърза река екипите на ЕР Юг трябваше да изчакат спадане на нивото на река Перперек, което затрудняваше преминаването през мостовото съоръжение. Генераторите се ползват като временна мярка за осигуряване на захранване, предвид по-дългото времетраене на възстановителните дейности за тези села.

Общо над 150 екипа на Електроразпределение Юг продължават дейностите по отстраняване щетите по мрежата, включително и на места със затруднен достъп за техника. Диспечерският център на дружеството осъществява 24-часов мониторинг на мрежата. В компанията продължава действие Кризисен щаб, който да координира възстановителните дейности.

На разположение са общо 23 единици специализирана и високопроходима техника 4х4 за достъп до труднодостъпни места и доставка на материали.

Доставка на генератор от ЕP Юг за осигуряване на електрозахранване за с. Бърза река (обл. Кърджали) на 15.12.

Доставка на генератор от ЕP Юг за осигуряване на електрозахранване за с. Фатово (обл. Смолян) на 14.12.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден