Scroll to top
27.04.2020 г.

Проектът за нови котли на EVN Топлофикация навлезе във фазата на полагане на бетоновите фундаменти

 
Строителните дейности спазват хигиенните норми и предписания на Министерството на здравеопазването
 
Проектът на EVN Топлофикация в Пловдив за изграждане на 5 високоефективни водогрейни котли навлезе във фазата на подготовка на площадките за доставката на съоръженията съгласно установения график.
 
В момента се извършва полагане на бетоновите фундаменти на командната зала на една от площадките в Отоплителна централа Юг. Дейностите на втората площадка в ТЕЦ Север са във фазата на стартиране на строително-монтажните работи. И на двете площадки дейността по изграждането е организирана спрямо хигиенните норми и предписания на Министерството на здравеопазването.
 
Проектът, чиято първа копка беше на 19 ноември 2019 г. включва изграждане на 5 бр. нови водогрейни котли в ОЦ Юг и ТЕЦ Север с обща мощност 100 MW (мегавата). Котлите, включително и пет 25-метрови комина, се доставят от Бош, компания с традиции в индустриалните отоплителни решения. Основната роля на съоръженията е за покриване на върхови товари и гъвкава работа с кратки процедури на включване и изключване. Крайната цел е обезпечаване на пиковите мощности и гарантиране непрекъснатост на доставките на топлинна енергия за клиентите на EVN Топлофикация в Пловдив.
 
EVN Топлофикация инвестира в новите котли 23 милиона лева, което е пореден ангажимент на компанията към модернизацията на централното топлоснабдяване в Пловдив. Чрез модерните съоръжения Пловдив ще има по-ефективно производство на топлинна енергия, по-чист въздух и нови инвестиции в местната икономика. Очаква се проектът да бъде завършен през 2021 г.

EVN Топлофикация захранва с топлинна енергия и топла вода над 30 000 домакинства и бизнес клиенти в Пловдив. Дружеството управлява близо 200 км топлопреносна мрежа и над 1200 абонатни станции като за последните 10 години са изградени повече от 240 нови абонатни станции.
                                                                                       

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден