Scroll to top

Интелигентно охлаждане

Звучи невероятно, но е факт – през лятото топлофицирани сгради могат да се охлаждат чрез мрежата на централното топлоснабдяване. 

За осъществяване на метода в избраната сграда се монтират абсорбционна машина и водоохлаждаща кула. Тези съоръжения преобразуват топлинната енергия, която се доставя по мрежата на EVN Топлофикация, в студова енергия за охлаждане.

Първите клиенти, които ни се довериха са районно кметство „Тракия“, хотел „Тримонциум Рамада“, спортна зала „Колодрум“ и хотел „Холидей Инн“.

Кой може да се възползва?

Интелигентното охлаждане е приложимо в сгради с изградени вътрешни климатични инсталации. Най-подходящи са административни и бизнес сгради, търговски центрове, молове, хотели, болници и др. В различни случаи е възможно вътрешната сградна инсталация, която се използва през зимата за централно отопление, да се използва през лятото за централно охлаждане.

Защо да изберете интелигентното охлаждане?

  • Постигате комфортна и равномерна температура в цялата сграда.
  • Получавате пълно обслужване на инсталациите и консумативи от нас.
  • Спомагате за намаляването на вредните емисии. В периода от лятото на 2014 г. до лято 2019 г. клиентите ни са спестили над 2400 t емисии CO2.
  • Допринасяте за по-ефективното оползотворяване на първичните енергоресурси.

Инвестирайте в интелигентно охлаждане за Вашата сграда

Свържете се с нас на т 0700 1 7898 или имейл [email protected]. Ще Ви консултираме за възможностите и ефектите от изграждането на система за интелигентно охлаждане в сградата Ви.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден