Scroll to top
05.03.2024 г.

EVN България с открит урок в училище

 

„Урокът се проведе в ОУ „Яне Сандански“ Пловдив в рамките на инициативата на EVN България за обучение в началните училища

На 29 февруари 2024 г. представители на EVN България изнесоха открит урок за учениците от 3-ти клас в ОУ „Яне Сандански“ Пловдив. Урокът се проведе в рамките на инициативата на EVN за обучение в училищата „Часът на Иви и Енчо“. Сред темите в урока за децата бяха:

  • екологичното енергопроизводство;
  • инициативи на EVN България за опазване на биоразнообразието – проекти в защита на птиците, обезопасяване на стълбове, монтаж на платформи за щъркелови гнезда и др.;
  • по-чист въздух в Пловдив чрез централно топлоснабдяване: инициативи на EVN Топлофикация за опазване чистотата на въздуха в гр. Пловдив.

Важен акцент на урока беше участието на експерт от EVN България в областта на безопасността. Всички деца имаха възможност да се запознаят на живо с технически инструменти и лични предпазни средства, използвани в дружеството при работа по електрически мрежи и съоръжения.
 
Образователната инициатива на EVN България „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“ стартира през 2009 г. Целта на програмата е изграждане на „зелено мислене” сред децата – отговорно отношение към природните ресурси; разумно и безопасно ползване на енергията в училище и у дома.
 
В рамките на инициативата EVN България предоставя на училищата партньори информационни материали, които по достъпен за децата начин обясняват енергийната ефективност и безопасното ползване на електроуреди в дома. Инициативата е насочена към ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас.
 
До 2024 г. общо над 45 800 ученици са преминали обучението за разумно и безопасно използване на енергията. През учебната 2023/24 година партньори на EVN в занимателните часове са 48 училища от 29 населени места в Югоизточна България.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден