Scroll to top
05.03.2020 г.

EVN откри 3 зарядни станции за електромобили в Пловдив

 

Новите станции ще се ползват безплатно до края на януари 2021 г.
 
ЕVN България инсталира три зарядни станции за електромобили в Пловдив. Всички са за обществено ползване и на тях се зарежда безплатно до края януари 2021 г. С това компанията дава стимул за по-екологичен начин на придвижване и по-чист въздух.
 
Две от електроколонките се намират в центъра на Пловдив - ул. Христо Г. Данов 37 (пред централата на EVN) и до Голямата базилика (бул. Княгиня Мария Луиза 3), което ги прави подходящи за всички, които посещават институции, туристически и обществени места.
Станцията до Голямата базилика предстои да се въведе в експлоатация в средата на март. Третата зарядна станция е пред EVN Топлофикация (ул. Васил Левски 236) на изхода към магистрала „Тракия“. Това я прави подходяща за зареждане при пътуване по магистралата, което увеличава възможностите за изминаване на разстояние от и към София, особено през летния туристически сезон.
 
Откриването на зарядните станции стана в присъствието на кмета на община Пловдив г-н Здравко Димитров, който заяви: „Благодаря на EVN за приноса към опазването на околната среда и чистия въздух. Това е бъдещето и ние ще съдействаме за изграждането и на други зарядни станции“.
 
От своя страна Робърт Дик, регионален мениджър на EVN България, посочи: “Мобилността е важна тема за EVN България. От днес Пловдив има три нови зарядни станции, две от които в центъра на Пловдив, което ги прави уникални. Радваме се, че в лицето на община Пловдив имаме надежден партньор в този наш пилотен проект, който цели да проследи клиентските предпочитания за тази услуга. Това е и причината зареждането на трите станции да е безплатно през следващата година“.
 
Към всяка зарядна станция има 2 паркоместа маркирани в зелен цвят само за електромобили. По този начин станциите позволяват да бъдат зареждани два електромобила едновременно (всяка станция има два независими порта).
 
Мощността на всяка една станция е до 22 киловата (kW), като зареждането се осъществява чрез два типа портове: 

  • „Тип 2“ – с мощност 22 киловата (kW)
  • „Шуко“ – с мощност 3,7 киловата (kW)
Зареждането става лесно с мобилно приложение „EVN2GO“
Активирането на зареждането става чрез „EVN2GO“ - безплатно приложение за мобилен телефон съвместимо с всички версии на операционни системи „Android”и “iOS”.
Подробна инструкция за зареждане и стъпките за използване са налични на всяка зарядна станция, в приложението EVN2GO и тук.
 
EVN разполага и с два електромобила в своя автопарк в Пловдив, като част от мерки за популяризирането на екологичния транспорт.
                                                                                               

                                                                                                       

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден